Назад
 

Карбамидно лепило RESIN 401

Арт.№ : 16L.5406

Арт.№, Опаковка

Допълнителна информация

Опаковка

Предлага се само цяла опаковка - 25 кг

Нова генерация урея-формалдехидно лепило на прах с висока продуктивност и добра разтворимост (без "сълзене"). Предназначено за работа с високочестотни системи или горещи преси. С ниско съдържание на формалдехид в съответствие със стандартите E1 (съгласно EN 717-2/94 приложен CATAS Certification ). В частни случаи - при нужда от залепване на по-трудни елементи и намаляване времето на втвърдяване , се препоръчва към RESIN 401 да се добави максимум 20 % PVA лепило (по-пластично залепване)

Приложение

Подходящо за залепване на: естествен фурнир, инженерен фурнир, ПДЧ плоскости, шперплат, елементи тип "сандвич" посредством високочестотни системи или горещи преси в сътветствие със стандарт Е1.

Физико-химически характеристики и оптимални условия на работа:

Продукт на кондензация - урея-формалдехид

Цвят - бял

Форма - пудра

Трайност след смесване на компонентите при 15°C - 8 часа

Трайност след смесване на компонентите при 20°C - 5 часа

Трайност след смесване на компонентите при 30°C - 3 часа

ph при 20°C:  5 - 6

Пропорция на смесване:  2:1 (10 кг.  RESIN 401;  5 кг. вода )

Необходимо количество: 100 - 200 gr/m²

Налягане, упражнявано при лепенето: 2 – 8 kg/сm² (според приложението)

Време на втвърдяване в зависимост от температурата (примери):

Температура (°C)

60°C - 13 минути

80°C - 140 секунди

100°C - 60 секунди

При нанасяне на лепилото времето на втвърдяване трябва да се увеличи с 1 минута за всеки мм дебелина на дървесния продукт

Нанасяне на лепилото

С помощта на апликатор за лепило с валяк, шпатула или четка. Количеството лепило, което се нанася зависи от типа на материала (средно между 100 и 200 гр/м2). За да се получи клас Е1, к-вото не трябва да надвишава 100 гр/м2. При работа с преси налягането зависи от материала, който се използва - от 0,8 до 2 кг /м2.

Биологичен ефект

Възможно е продуктът RESIN 401, подобно на всички урея-формалдехид кондензни продукти, да предизвика кожна алергия за по-чувствителни лица. Да се избягва директен контакт с ръце, да се използват латексови ръкавици. Необходима е добра вентилация на въздуха в работното помещение с цел намаляне дразненето на лигавицата, причинено от формалдехида.

Предупреждения

Продуктът, подобно на всички самовтвърдяващи урея-залепващи агенти, има срок на годност, от техническо приложима гледна точка, 9 месеца от датата на производство, при съхранение в оригинална, добре затворена опаковка, сухо и хладно място, далеч от източници на топлина. След изтичане на датата, отбелязана на опаковката, не носим отговорност. След изтичане на срока настъпва безформеност, образуват се бучки, които трудно могат да бъдат разтворени.

Фиш с данни за безопасност: наличен (при поискване).

Разгледай всички снимки и чертежи

Изпрати запитване за този продукт